12 okulun internet sitesi erişime engellendi.

Özel okul sitelerinde cinsel istismar ve bitcoin kodu rezaleti.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Tırnakçı, bazı özel okulların internet aramalarında öne çıkmak için web sitelerinin kodlarında cinsel istismar ve tecavüz ile ilgili kelimelerin yanı sıra bitcoin gibi kelimeleri kullandığını belirterek “12 okulun internet sitesi erişime engellendi” dedi.

Bazı web uzmanlarının 12 özel okulun web sitelerinin kaynak kodlarına cinsel istismar ve bitcoin kodu yerleştirdiği ortaya çıktı.

Tombik

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, öğrenci kapmak için kıran kırana rekabetin yaşandığı eğitim sektörüne dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cinsel istismar ve bitcoin kelimeleri özel okulların kodlarına konulmuş.

Gazete Habertürk’te yer alan habere göre, bazı özel okulların web sitelerini hazırlayan tasarımcıların, internet aramalarında okulu ön plana çıkarmak için cinsel istismar ve tecavüz ile ilgili kelimelerin yanı sıra bitcoin gibi çok aranan kelimeleri kullandıklarının tespit edildiğini belirten Tırnakçı, “Bazı okullar web tasarımcılarına kurban gidiyor. Özel okullar, Google aramalarında ilk sırada yer almak için siteyi uzman web tasarımcılarına bırakıyor. 12 özel okul sitesinin kaynak kodlarında sıkıntılı kelimeler yer alıyor. Siteyi tasarlayanlar, arkada görünmeyen kod kısmına Google’dan çok aranan kelimeleri yazmış. Bunlar arasında ‘cinsel istismar ve tecavüz ile ilgili kelimelerin yanı sıra bitcoin’ gibi sakıncalı kelimeler bulunuyor. Siz Google’da ‘bitcoin’ diye arama yaptığınızda bu özel okullarla da karşılaşabilirsiniz. Bize uyarı geldi. Bu kelimeler sitenin kodları arasına yerleştirildiği için 12 özel okulun internet sitesi erişime engellendi. Ancak hem söz konusu özel okullar hem de Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda masum. Kaynak kodların arasına yerleştirilen kelimelerden onların da haberi yok. Böyle şeylerin çocuklarımızın bulunduğu ortamda barınmasına izin vermeyiz” dedi.

12 okul web uzmanlarının kurbanı oldu.

detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks