Yüz yüze eğitim için Sağlık Bakanlığı Bilim Kuru.lu tarafından yeni bir uygulama

Öğrenci ve öğretmen pozitif çıksa da yüz yüze eğitime devam edilecek!

Öğrenci ve öğretmen pozitif çıksa da yüz yüze eğitime devam edilecek!

Yüz yüze eğitim için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından yeni bir uygulama tebliği hazırlandı. Uygulamaya göre, sınıfta koronavirüs vakası olsa bile eğitime devam edilecek.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle mart ayından beri kapalı olan okullar, alınan tedbirler çerçevesinde anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınıflar için 21 Eylül tarihinde açıldı. Eğitim de uygulanacak tedbir prosedürlerinin ne olacağı merak konusuydu. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun yüz yüze eğitim için hazırladığı yeni tebliğe göre, sınıflarda yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkan öğrenci olması durumunda da eğitime devam edilecek.

Pozitif vaka çıkması durumunda eğitim devam etme kararını CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa Cumhuriyet.com.tr’ye değerlendirdi.

EĞİTİM DEVAM, TENEFÜS YASAK

Yeni tebliğe göre sınıfta bir vaka tespit edildiğinde, sınıfta maske ve sosyal mesafe kuralına uyuluyorsa öğrenciler temaslı kabul edilecek ve 14 gün boyunca eğitimlerine devam edebilecekler. Teneffüslerde ise temaslı öğrencilerin diğer sınıflardan ayrı tutulması sağlanacak. Yine bir öğretmende pozitif vaka çıkarsa tüm öğretmenler temaslı kabul edilecek, maske ve mesafe kuralına uyarak okuldaki eğitime devam edecek.

Detaylar, Haber Linki

eğitim de düzenlemeokullar açılıyorokullar da yeni sistemteneffüs olacak mı?yüz yüze eğitimyüz yüze eğitim ne zaman