Yaşlanmanın belirtileri insana çöktüğü an, biraz da olsa depresif bir hal alırız.

Yaşlanmaya Dur Demeye Sadece Bir Adım Kaldı! Uzun Yaşam Kapıda!

Yaşlanmaya Dur Demeye Sadece Bir Adım Kaldı! Uzun Yaşam Kapıda!

Yaşlanmanın belirtileri insana çöktüğü an, biraz da olsa depresif bir hal alırız. Peki size yaşlanmanın artık bir kapatma düğmesi olduğunu söylesek? Sizleri daha fazla merakta bırakmadan işte detaylar!

Yaşlanma belirtileri yüzünde belirmeye başlayınca kötü hissetmeyen insan var mıdır? Hiç sanmıyoruz… Yüzümüzde ki çizgiler her ne kadar yaşanmışlıklarımızın bir kanıtı olsa da genç kalmak, yaşlanmamak elbette ki herkesin hayali.

San Diego Salk Enstitüsü Profesörlerinden olan Juan Carlos Izpisua Belmonte harika bir çalışma sürdürüyor. Bu çalışma yaşlanma belirtileri olan özellikleri tersine çevirme üzerine. Her ne kadar bu çalışma şuan için sadece fareler için bir müjde olsa da yakın zamanda insanlar içinde yapılabilir. Hem zaten insanlara yararlı olacak her deney önce fareler üzerinde yapılmıyor mu? Yaşlanma belirtileri sizce de azaltılabilir mi?

Belmonte, öncelikle fareleri hızla yaşlandıracak koşullar oluşturuyor. Farelerin ölümünden birkaç gün önce ise hazırladığı ve iksir olarak nitelendirebileceğimiz ilacı farelere veriyor. Sonrasında neler oluyor dersiniz? Fareler hızla iyileşiyor ve daha genç görünmeye başlıyor. Olağanüstü öyle değil mi?

Detaylar, Haber Linki

genç kalmanın sırlarıuzun süre genç kalmayaşlanmayı durdurmayaşlanmayı önlemeyaşlılığı önleme