Yaşanan bir şeylere kör bakmak istemiyorum açıkçası…

Cumhuriyet’e Sahip Çıkılmazsa İslam Devletine Gidiliyor.

“Cumhuriyet’e Sahip Çıkılmazsa İslam Devletine Gidiliyor”.

Ankara’da VOA Türkçe’ye konuşan lyas Salman, sosyal medyada açıkça iktidarı eleştirmesiyle ilgili “Yaşanan bir şeylere kör bakmak istemiyorum açıkçası. Eğer biz cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmazsak Türkiye bir İslam cemahiriyesine (cumhuriyet) doğru yol alıyor” dedi.

Türkiye’de Müjdat Gezen, Metin Akpınar, Zuhal Olcay gibi “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla yargılanan sanatçılardan birisi olan İlyas Salman, sosyal medyada açıkça iktidarı eleştirmesiyle ilgili “Yaşanan bir şeylere kör bakmak istemiyorum açıkçası. Eğer biz cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmazsak Türkiye bir İslam cemahiriyesine (cumhuriyet) doğru yol alıyor” dedi.

Başkentte siyasi gündemde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Şubat’ta Türkiye Cumhuriyeti adına İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı alması yankıları sürüyor. Bunun yanı sıra uyuşturucu madde kullanımı ve lüks harcamalarıyla AKP’li danışman Kürşat Ayvatoğlu örneğiyle iktidara yakın çevredeki haksız kazanç, zenginleşme iddiaları muhalefet partilerince eleştiriliyor.

Bugün İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de Danıştay’a İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın iptali için başvurduğu bilgisi paylaşıldı.

Detaylar, Haber Linki

Teknoloji

Ankara'da VOAcumhurbaşkanına hakaretcumhuriyete sahip çıkmakİslam Devleti mi kuruluyor