Ultra Safe Nuclear Technologies (USNC-Tech).

Yeni nükleer roket motoru.

Mars yolculuğu kısalacak: Yeni nükleer roket motoru.

Kimyasal roket motorlarının teorik sınıra ulaşmalarından dolayı şirketler yeni nesil roket motorları üzerine çalışmalar yapıyordu. Ultra Safe Nuclear Technologies (USNC-Tech), yeni geliştirmiş olduğu nükleer roket motoru konseptini NASA’ya teslim etti.

Uzay yarışı simülatörü Mars Horizon için çıkış tarihi belli oldu. Oyun, 17 Kasım tarihinde resmi olarak çıkışını gerçekleştirecek.

Nuclear Thermal Propulsion (NTP) motoru olarak tabir edilen motor türleri hem kimyasal roket motorlarından hem de elektrikli roket motorlarından daha verimli olmasıyla dikkat çekiyor. Ancak güvenilirlik konusunda sorun yaşandığı için NTP motorları ile ilgili henüz somut bir adım atılmamıştı.

USNC-Tech mühendisleri tarafından geliştirilen ve diğer NTP motorlara göre daha güvenli olduğu iddia edilen ürün, kimyasal roket motorlarının yaklaşık iki katı itme kuvveti sağlayabiliyor.

Baş mühendis Dr. Michael Eades, ” Motor reaktörüne güç sağlamak için Tam Seramik Mikro-kapsüllenmiş (FCM) yakıt kullandık. Bu yakıtı elde etmek için yüzde 5 ila 20 arasında zenginleştirilmiş Yüksek Tahlilli Düşük Zenginleştirilmiş Uranyum (HALEU) kullandık. Yakıt daha sonra zirkonyum karbür (ZrC) ile kaplanmış partiküller halinde muhafaza ediliyor. ” ifadelerini kullandı.

CEO Dr. Paolo Venneri, ” USNC-Tech tarafından hazırlanan tasarım karasal ve uzay reaktörü teknolojilerinin harmanlanmasıyla oluştu. Bu sayede altyapı sistemlerini daha hızlı bir şekilde geliştirebiliyoruz.” dedi.

Detaylar, Haber Linki

Dr. Michael EadesMars HorizonSeramik Mikro-kapsülUSNC-Tech