“Sürgünler geri alınsın” talebiyle İstanbul, Diyarbakır, Adana ve İzmir’den Ankara’ya yürüyüş başlattı.

Sürgünlere karşı Ankara'ya yürüyüş başladı.

Sürgünlere karşı Ankara’ya yürüyüş başladı.

TCDD çalışanları, “Sürgünler geri alınsın” talebiyle İstanbul, Diyarbakır, Adana ve İzmir’den Ankara’ya yürüyüş başlattı.

Birleşik Taşımacılık İş Sendikası (BTS) TCDD Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla 100’den fazla çalışanın sürgün edilemesini protesto etmek amacıyla Ankara’ya bugün yürüyüş başlattı. Yürüyüş İstanbul, Diyarbakır, Adana ve İzmir’den eş zamanlı olarak başlatıldı.

Kendi isteği dışında görev yerleri değiştirilen çalışanlardan 15’i sendika üyesisi iken aralarında sendikanın Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve eski Genel Başkanı, Şube Başkanı ve İşyeri Temsilcileri ile birlikte kendisi ve aile bireyleri arasından kanser, felçli ve ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayacak durumda olan kişiler bulunuyor. Yürüyüşün sonunda Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapılarak, TCDD Genel Müdürü ile görüşme gerçekleştirilecek.

Sendikadan yürüyüşe ilişkin yapılan açıklamada, “Sendikamız tarafından hukuka aykırı ve ayrımcı kararın geri alınması amacıyla; kamuoyu oluşturmak, ilgili kurumlara sesimizi duyurmak ve toplumu bilgilendirmek üzere ”SÜRGÜNLER GERİ ALINSIN!” adı altında demiryollarında yürüyüş kararı alınmıştır.

Detaylar, Haber Linki

Anlamlara Anlam Katan Sözler

Birleşik Taşımacılık İş Sendikasısürgün yürüyüşü tcddtcdd den kimler sürgün edilditcdd sürgün edilenler