Ödeme sistemlerinde lider çözüm sağlayıcı PayCore.

Pin destekli softpos teknolojisi

Paycore, Pin Destekli Softpos Teknolojisi İçin Mastercarddan Onay aldı.

Ödeme sistemlerinde lider çözüm sağlayıcı PayCore, dünyanın dijital ödeme teknolojilerinde öncü şirketlerinden Mastercard ile önemli bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliği kapsamında Mastercard, PayCore’un akıllı Android telefonların ve tabletlerin herhangi bir ek cihaza gerek kalmadan POS terminali olarak kullanılabilmesini sağlayan PIN destekli SoftPOS teknolojisini sertifikalandırarak onayladı. Mastercard onayı ile dünyanın dört bir yanındaki iş yerleri, SoftPOS teknolojisini kullanarak düşük maliyet ve yüksek teknolojiyle ödeme alabilecek.

Tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 pandemisiyle hijyenin ön plana çıkması nakit ödemelerden kaçınılmasını ve temassız kartlı ödemelerin yükselişe geçmesini sağladı. Bu yılın ilk çeyreğinde küresel bazda temassız ödemeler yüzde 40 artış gösterdi. Dünyanın en büyük dijital ödeme şirketlerinden Mastercard’ın 19 ülkede 17 binden fazla kişiyle yaptığı araştırmaya göre artık dünya genelinde 10 kişiden 8’i temassız ödemeyi tercih ediyor. Yapılan tahminler de temassız alışveriş yapan kullanıcıların yüzde 74’ünün salgın sonrasında da bu alışkanlıklarını devam ettireceği yönünde.

Temassız ödeme sadece sağlık açısından değil aynı zamanda uygun maliyetli ödeme seçeneklerinden biri olarak da öne çıkıyor. Dünya genelinde 180 milyon mikro işletme, ödeme terminallerinin yüksek maliyeti nedeniyle yalnızca nakit üzerinden ticaret yapabilirken, özellikle bu tür işletmelerin finansal ihtiyacını karşılayacak çözümlere duyulan ihtiyaç da temassız ödemelere olan talebi yükseltti. Dünya çapında yapılan bir çalışmaya göre 2020 yılında 10,3 milyar dolar olan global temassız ödemeler pazarı 2025 yılında 18 milyar dolara ulaşacak.

DÜŞÜK MALİYET VE YÜKSEK TEKNOLOJİ

Türkiye’nin global ödeme çözümleri şirketi PayCore’un geliştirdiği SoftPOS çözümü bu ihtiyacı karşılayan önemli bir teknoloji olarak ön plana çıkıyor. SoftPOS teknolojisi, NFC destekli Android akıllı telefonların ve tabletlerin herhangi bir ek cihaza gerek kalmadan POS terminali olarak kullanılabilmesini sağlıyor. Bu çözüm sayesinde her ölçekten işletme temassız kartlar, mobil cüzdanlar ve giyilebilir cihazlardan miktar ne olursa olsun kendi kişisel mobil cihazlarıyla ödeme kabul edebiliyor. Düşük ve yüksek tutarlı ödemeleri PIN girişi ile mümkün kılan SoftPOS, dünyada hayata geçen iş birlikleriyle hızla yaygınlaşıyor.

PayCore son olarak dijital ödeme devi Mastercard’la önemli bir iş birliğine imza attı. Yapılan iş birliği kapsamında Mastercard’dan onay alan PayCore’un PIN destekli SoftPOS çözümü, dünyanın dört bir yanında iş yerlerinin kart kabul etmelerine olanak sağlayacak. Böylelikle milyonlarca şirket, düşük maliyet ve yüksek teknolojiyle ödeme kabul edebilecek.

GLOBAL AÇILIM

PayCore CEO’su Turgut Güney, Mastercard’la yaptıkları iş birliğinin temassız ödemelerin yaygınlaşmasını hızlandıracak önemli bir global açılım olduğunu söylüyor. SoftPOS’un ödeme kabul eden kuruluşlar ya da üye işyerlerinin mevcut uygulamalarının temassız ödeme özelliklerine sahip olmasını sağladığı gibi, diğer taraftan da henüz dijital veya kartlı ödeme altyapısı olmayan kurumlar için rafta hazır bir çözüm olduğunu ifade eden Güney, “Uygulama, PCI DSS güvenlik standartlarında geliştirilmiş olup, dünyanın herhangi bir noktasındaki ödeme kabul eden kuruluşa çözüm ya da servis olarak sunulmaya hazır durumda.” diye konuşuyor.

Mastercard Türkiye Genel Müdürü Yiğit Çağlayan konuya ilişkin değerlendirmesinde “Mastercard olarak dünya genelinde ticaretin daha kolay yapılabilmesi için hem işyerlerinin hem de tüketicilerin hayatını kolaylaştıracak çözümler üretiyoruz. Bu yeni çözüm ile kapıdan kapıya servis veren kuryeler, çok daha hızlı ve pratik bir şekilde ödeme alabilecek. Benzer şekilde SoftPOS özelliğine sahip cihazlarıyla mağaza çalışanları kolaylıkla perakende işletmelerindeki kasa sırasından da yük alarak tüketicilere daha keyifli ve akıcı bir deneyim sunabilecekler. Elbette artık PIN destekli SoftPOS çözümü sayesinde, işletmeler daha yüksek tutarlı işlemlerin ödemelerini de kabul edebilecek, limit engeline takılmadan bu kolaylıktan faydalanabilecekler. Bu çözümün kısa zamanda yaygınlaşarak her ölçekte işletme için uygun maliyetli ödeme çözümleri arasında önemli bir alternatif olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Researchandmarkets.com
Haber Veriyoruz

dijital ödeme teknolojileripaycore firmasıpaycore teknolojisisoftpos teknolojisitemassız ödeme