Küresel ısınmanın iyice hızlanması endişelendiriyor.

Böyle giderse 30 yıl içinde...

Bilim insanlarından kritik uyarı! Böyle giderse 30 yıl içinde…

Küresel ısınmanın iyice hızlanması endişelendiriyor. Bilim adamları küresel ısınma ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunuyor. Yapılan araştırmaların sonucuna göre; gelecekte insanların etkisi, kasırgaların artışı ve denizlerin kabarması gibi nedenlerle sel ve taşkınlar daha sık görülebilecek. Bilim insanları deniz seviyesinin yükselmesi nedeniyle gelecek 30 yıl için kritik uyarılarda bulundu…

Küresel ısınma iyice hızlandı. Kötü gidişatı yakından takip eden bilim insanlarından korkutan açıklama geldi.
Bilim insanları, deniz seviyesinin yükselmesi nedeniyle oluşan sel ve taşkınlar nedeniyle gelecek 30 yılda 23 milyon kişinin etkilenebileceği uyarısında bulundu.

‘Scientific Reports’ adlı dergide yayımlanan küresel araştırmaya dayandırdığı habere göre, sera gazı emisyonunda kısmen düşüşler yaşanabilecek olsa da, insanların etkisi, kasırgaların artışı ve denizlerin kabarmasıyla sel ve taşkınlar daha sık görülebilecek.

En kötü ihtimal olarak, sera gazı emisyonunun artması ve deniz seviyesinin yükselmesine adapte olmak durumunda kalan kıyılarda, küresel gayri safi hasılanın yaklaşık %20’sine denk gelen, 14.2 trilyon dolarlık varlıkların bu yüzyılın sonuna kadar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

Küresel ısınmanın neden olduğu deniz seviyesinin yükselmesi okyanuslara uzanıyor ve buzulların erimesine neden oluyor. Bu, bu yüzyılın sonuna kadar, normalde 100 yılda bir görülen sellerin, 10 yılda bir görülebileceği anlamına geliyor. Bu da, dünya nüfusunun % 4’ünün sel ve taşkınlardan etkilenecek olması demek.

Detaylar, Haber Linki

Bilim insanlarıküresel ısınmaScientific Reportssel ve taşkınlar