Işık hızına yakın hızlarda yıldızlararası yolculuğa imkan verecek bir itki sistem.

Işık Hızına Yakın Hızlarda Yıldızlararası Yolculuk

Işık Hızına Yakın Hızlarda Yıldızlararası Yolculuğa İmkan Verebilecek İtki Sistemi: MEGA sürücü!

Kaliforniya Eyalet Üniversitesi’nden fizik profesörü Jim Woodward, yaklaşık 30 yıldır ışık hızına yakın hızlarda yıldızlararası yolculuğa imkan verecek bir itki sistemi üzerinde çalışıyor.

Yıldızlararası Astrofiziği Uzay Mühendisliği

Mach Etkili Kütleçekimsel Yardımcı (MEGA) sürücü, itici yakıt olmadan itme kuvveti üretmek için tasarlanmış bir itki sistemidir. İtici yakıt kullanmak yerine, uzayda Güneş panellerinden veya bir nükleer reaktörden elde edilecek elektrikle çalışmaktadır.

Bu yöntemde, itme kuvvetini oluşturmak için bir dizi piezoelektrik kristal kullanılması hedeflenmektedir. Küçük miktarlarda enerji depolayan kristal yığını, elektrik akımı ile sıkıştırıldığında, saniyede on binlerce kez titreşir. Titreşim frekanslarının birkaçı, cihazda geçerken senkronize olur ve salınımlar tam olarak doğru şekilde senkronize edildiğinde, küçük sürücü ileri doğru bir atım yapar.

Bu mekanizma sayesinde elde edilen ufacık bir atım, ilk etapta yıldızlararası yolculuğu mümkün kılacak sihirli bir anahtar gibi görünmeyebilir; ancak bu ufacık sarsıntı kendini tekrar edecek biçimde sürdürülebilirse, bir uzay aracı, elektrik gücüne sahip olduğu sürece, itme kuvveti üretebilir (en azından teoride iş böyle). Bu hızlanma hidrojen veya oksijen yakan bir roket gibi çabucak hızlanmayacaktır; ancak uzun bir süre içerisinde, istikrarlı bir şekilde ve neredeyse durmaksızın hızlanmaya devam edebilir. Uzayın sürtünmesiz şartlarında bu tür bir hızlanma, son derece düşük masraflı ve Dünya yüzeyinde olandan çok daha kolay olacaktır. Öyle ki, uzay aracının bünyesine eklenecek bir nükleer reaktör, bir dizi MEGA sürücüye, uzay aracı ışık hızına yakın hızlara ulaşana dek elektrik enerjisi sağlayabilir.

Detaylar, Haber Linki

Kaliforniya Eyalet ÜniversitesiKütleçekimsel YardımcMach Etkilimega sürücüUzay MühendisliğiYıldızlararası Astrofiziği