Güneş’e en yakın ikinci gezegen olan Venüs’te yaşam izleri bulunmuş olabilir.

Venüs’te Yaşam mı Bulundu? Bilim İnsanları Bugün Açıklama Yapacak

Venüs’te Yaşam mı Bulundu? Bilim İnsanları Bugün Açıklama Yapacak.

Güneş’e en yakın ikinci gezegen olan Venüs’te yaşam izleri bulunmuş olabilir. Basına sızan bilgilere göre gezegenin atmosferinde fosfin keşfedildi. Bilindiği kadarıyla fosfin, biyolojik yaşamın bulunduğu ortamlarda bulunan bir madde.

Birleşik Krallık merkezli Kraliyet Astronomi Cemiyeti, geçtiğimiz günlerde 14 Eylül tarihini işaret ederek bir basın toplantısı gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu toplantı öncesinde basın mensuplarına yayın yasağı şartı ile gönderilen ön bilgiler, öylesine heyecan verici detaylar içeriyordu ki yayın yasağına rağmen bazı detaylar sızdırıldı. Bu detaylara göre Venüs’te fosfin keşfedildi ve cemiyet, bugünkü açıklamasında keşfi kamuoyuna duyuracak.

Evrim Ağacı tarafından derlenen bilgilere göre fosfin, sadece biyolojik yaşamın bulunduğu ortamlarda görülebilen bir madde. Yaşamla doğrudan ilişkili bu maddelere “biyoimza” adı veriliyor. Söz konusu maddenin Venüs’te bulunduğuna dair araştırmayı yapan uzmanlar arasında MIT, Cardiff, Manchester gibi önemli üniversitelerde görevli bilim insanları var.
Venüs’ün atmosferindeki yaşam izleri:

Bilim insanlarının söz konusu keşfi yapmak için Şili, Atamaca’daki ALMA ve Hawaii’deki James Clark Maxwell teleskoplarını kullandıkları söyleniyor. Yani Venüs’ün atmosferine bir araç gönderilmiş değil, keşif yeryüzünden yapılan gözlemlerin bir sonucu olarak gerçekleşmiş olabilir. Henüz bu detayların kesinleşmemesinin nedeni, resmi açıklamaların yapılmamış olması.

Kraliyet Astronomi Cemiyeti, bugün (14 Eylül) TSİ 18.00’da sadece basın mensuplarının katılabileceği bir toplantı düzenleyecek. Zoom üzerinden yapılacak toplantıda “çok önemli ve büyük bir keşfin” açıklanacağı söyleniyor. Bu akşam, Venüs’te yaşamın izlerinin bulunduğuna dair kesinleşen bilgiler alabiliriz, detayları aktarıyor olacağız.

Detaylar, Haber Linki

James Clark MaxwellVenüs’te Yaşam mı Bulundu?venüsde yaşam var mıyaşam olan gezegenler