Göz kuruluğu, göz kızarıklığının en sık görülen sebepleri.

Göz kızarıklığının nedeni 'kuruluk' olabilir.

Göz kızarıklığının nedeni ‘kuruluk’ olabilir.

Pandemiyle birlikte değişen yaşam koşullarının gözlerdeki yansımasının temel olarak miyopi derecesinde artış, göz yorgunluğu ve göz kuruluğu olduğunu söyleyen Op. Dr. Deniz Marangoz, “Göz kuruluğu, göz kızarıklığının en sık görülen sebeplerinden” dedi.

Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Deniz Marangoz, “Ekran karşısında geçirilen süre arttıkça göz kırpma sayısı azalmakta bunu takiben gözyaşı daha kolay buharlaşmaktadır. Bu durumu önlemek amacıyla ekran başında çalışırken molalar vermek ve göz kırpmayı unutmamak gerekir. Tedavi amacıyla suni göz yaşı damlaları kullanarak göz yüzeyinin nemli kalmasını sağlamak gerekmektedir. Omega-3 takviyesi, günlük yeterli su alımı, dengeli beslenme, yeterli ve kaliteli uyku, yürüyüş ve egzersiz ile sağlanan bedensel hareketliliğin de pozitif etkisi bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

“EN YAKIN ZAMANDA BİR GÖZ MUAYENESİ GEREKLİDİR”

Mevsim geçişlerinde göz alerjilerinde artma görüldüğünü belirten Op. Dr. Deniz Marangoz, “Kızarıklığın yanısıra gözde sulanma ve kaşıntı şikayetleri ön plandadır. Beraberinde göz kapaklarında şişme, ciltte kabarıklıklar, burun akıntısı da görülebilir.Şikayetlerin rahatlatılmasına yönelik uygun tedavi planı alerjinin derecesine göre belirlenir. Alerjilerin kesin tedavisi alerjiye yol açan sebepten uzak durmaktır. Çoğu zaman bu mümkün olamadığından, alerjiler ilaç tedavileri ile gerilese de alerjik konjonktivit tekrarlamaktadır. Sars-Cov-2 virüsünün yol açtığı koronavirüs hastalığı üzerinde araştırmalar sürmekle birlikte hastalığın organlardaki tüm etkileri tam olarak bilinmemektedir. Koronavirüs hastalığında konjonktivit görülmekle birlikte diğer viral konjonktivitlerden ayırıcı özelliği henüz saptanmamıştır. Bu nedenle koronavirüs ihtimali de göz önünde bulundurularak göz kızarıklığı gelişmesini takiben en yakın zamanda bir göz muayenesi gereklidir” ifadelerini kullandı.

Detaylar, Haber Linki

Politika

gözde kurulukgözdeki kırmızılıkgözdeki kızarıklıkgözdeki kurulukOp. Dr. Deniz Marangoz