Dağlık Karabağ anlaşması sonrası siyasi krizin yaşandığı Ermenistan’da yönetim.

10 muhalif lidere tutuklama

Ermenistan ve Dağlık Karabağ uçuşa yasak bölge ilan edildi; 10 muhalif lidere tutuklama.

Rusya’nın arabuluculuğunda yapılan Dağlık Karabağ anlaşması sonrası siyasi krizin yaşandığı Ermenistan’da yönetim, tedbirlerini artırdı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı, askeri uçakları hariç tutacak şekilde Ermenistan ve Dağlık Karabağ’da uçuşa yasak bölge ilan etti.

Anlaşmayı yenilgi olarak değerlendiren ve Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını isteyen binlerce kişi başkent Erivan’da parlamento binası önünde gösterileriler düzenliyor.

Rusya’nın aracılık ettiği barış anlaşmasını protesto eden “10 önde gelen muhalif isim” tutuklandı.

Savcılar bu kişilerin “yasa dışı şiddet içeren kitlesel kargaşadaki” rollerinden ötürü 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabileceklerini duyurdu.

Parlamentodaki en büyük muhalif parti ‘Müreffeh Ermenistan’ lideri Gagik Tsarukyan’ın gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtilmişti.

En az iki üyesinin tutuklandığını açıklayan muhalefetteki Taşnaktsutyun partisinden Lilit Galstyan, “Bunu bir siyasi zulüm eylemi olarak görüyoruz. Bu hükümetin iktidarda kalmaya ahlaki olarak hakkı yok.” dedi.

Güvenlik güçleri, Erivan’da çarşamba günü hükümet binası önünde barış anlaşmasına karşı düzenlenen mitingde 135 kişiyi bölgeden uzaklaştırdı.

Detaylar, Haber linki

Gündem

Ermenistan ve Dağlık KarabağGagik TsarukyanMüreffeh ErmenistanTaşnaktsutyun parti