Çocukların ve öğretmenlerin sağlığının öncelikli olduğunu vurgulayan Selçuk…

Dört ayrı senaryo

Milli Eğitim Bakanı: Okullar hiç açılmayabilir!Ziya Selçuk’tan yeni açıklama.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde başlayacak yeni eğitim-öğretim yılıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Çocukların ve öğretmenlerin sağlığının öncelikli olduğunu vurgulayan Selçuk, dört ayrı senaryo üzerinde çalıştıklarını kaydetti.Senaryolar oluşturulurken sadece Türkiye’deki şartlara değil, dünyadaki farklı uygulamalara da bakıldığını kaydeden Selçuk, “MEB olarak bizim görevimiz okulları açmak, açık tutmak. Okulların açılması için her türlü hazırlığımızı en küçük ayrıntısına kadar devam ettiriyoruz.

Bunu yaparken de sadece MEB olarak bakmıyoruz meseleye, diğer bakanlıklarımızla da etkileşim içindeyiz. Çünkü bu ulusal, toplumsal bir konu” diye konuştu.

‘Rehberler, el kitapçıkları hazırlıyoruz’

Sağlık koşulları uygun olduğunda okulların tümüyle açık olacağını ve bütün çocukların okula gelmesi halinde ortaya çıkabilecek tüm riskleri düşündüklerini ifade eden Bakan Selçuk, “Ne tür hazırlıklar yapmamız lazım? Islak zeminlerde, sınıfın içinde ne olması gerekiyor? Koridorlar nasıl düzenlenmeli? Teneffüse çıkış saatleri nasıl ayarlanmalı? Öğretmenler odasında neye dikkat edilmeli, pansiyonlu okullarda neler yapılmalı? Bütün bunları ayrı ayrı, tek tek çalışıyoruz. Ve bu çalışmaların sonucunda da velilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz için çok çeşitli rehberler, el kitapçıkları da hazırlıyoruz” dedi.

Okulların hiç açılmama senaryosu

Bir diğer senaryoda yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimin bir arada yürütülmesinin öngörüldüğünü anlatan Selçuk, şunları söyledi:

“Diyelim ki koşullar öyle gerektirdi, okulları yarı zamanlı açabilir miyiz? Yani ikinci senaryoda hem uzaktan hem yüz yüze eğitimi birlikte götürmeyi anlatıyoruz. Bir başka senaryomuz okulların şehir bazlı olarak açılıp açılamayacağına ilişkin. Okullar şehirlere göre açılırsa diğer şehirlerin telafi programları nasıl ayarlanır, öğretmen eğitimleri nasıl çalışılır?

Burada okulların tam olarak açılması ve tüm öğrencilerin okula devam etmesi senaryosunu birinci, yarı zamanlı açılmasıyla ilgili kısmı ikinci, şehir bazlı açılmasıyla üçüncü senaryodan bahsediyor isek, dördüncü senaryo olarak da okulların hiç açılmaması, tamamen uzaktan eğitimle sürecin devam ettirilmesi senaryosundan bahsedilebilir. Bize düşen hangi senaryo olursa olsun, bunun hazırlığını yapmaktır ve bunu da istişare ile danışarak uzmanlarla, bilim insanlarıyla beraber çalışarak yapıyoruz.” Kaynak: Milli Eğitim Bakanı: Okullar hiç açılmayabilir!

Detaylari Haber Linki

eğitim normal ne zamanokullar açılacak mı?okullar açılmayacak mı?okullar ne zaman açılacakortaöğretim ne zaman başlamaüniversiteler açılış