Bitcoin, Degocoin için önemli karar! Merkez Bankası kripto para kararı ne anlama geliyor?

Kripto para yasaklandı mı?

Kripto para yasaklandı mı?

Bitcoin, Degocoin için önemli karar! Merkez Bankası kripto para kararı ne anlama geliyor?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki, Merkez Bankası kripto para kararı ne anlama geliyor? Kripto paralar yasaklandı mı?

Son dönemlerde alım satımı ve kullanımı artan kripto paralar ile alışverişin önüne geçmek için Merkez Bankası yönetmelik yayımladı. Hemen her gün ortaya çıkan kripto para ile tost, otomobil satışı gibi işlemler 30 Nisan’dan itibaren gerçekleştirilemeyecek. Kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacak ve bu varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.

KRİPTO PARALAR YASAKLANDI MI, NE ANLAMA GELİYOR?

Kripto para borsaları kendi çıkardıkları coinler ile lüks otomobil alınabileceğine dair açıklamalar yapmaya başlamıştı. Bunun yanında tost satışı yapan kişiler de ödemelerin kripto para ile yapılabileceğini duyurmuştu. Merkez Bankası böylece bu durumlara yasak getirmiş oldu. Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik, 30 Nisan’da yürürlüğe girecek.

Yönetmelikle, ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamasına, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılmamasına, ödeme ve elektronik para kuruluşlarının kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık etmemesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amaçlandı.

Detaylar, Haber Linki

Firmalar

bitcoin madeni para çeşitleridegocoin için yasakkripto paralara yasakmerkez bankası bitcoinyasaklanan bitcoinler