Arınç’ın “Serbest kalabilir” çıkışıyla gündemin ilk sıralarına yerleşen Selahattin Demirtaş.

Demirtaş: Erdoğan’ın tek çıkış yolu erken seçim.

Demirtaş: Erdoğan’ın tek çıkış yolu erken seçim.

Arınç’ın “Serbest kalabilir” çıkışıyla gündemin ilk sıralarına yerleşen Selahattin Demirtaş, DW Türkçe’den Bülent Mumay’ın sorularını yanıtladı. Demirtaş’a göre iktidarın demokratikleşme kapasitesi son derece zayıf.

Kürt siyasetçi Selahattin Demirtaş, dört yılı aşkın bir süredir demir parmaklıklar arkasında. Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) Türkiye’nin en büyük ikinci muhalefet partisi haline getiren Demirtaş; 2015’te yaşanan Suruç olaylarından bir yıl sonra, 34 kişinin can vermesinde sorumlu olduğu gerekçesiyle tutuklandı. “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “terör örgütü üyesi olmak”, “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “örgüt adına suç işlemek” iddialarıyla halen Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olarak yargılanıyor.

Siyasi haklarının elinden alınması nedeniyle 2017’de HDP eş başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kalmasına rağmen, Türkiye siyasetinin en önemli figürlerinden biri olmaya devam ediyor. Son dönemde, AKP’nin ağır toplarından Bülent Arınç’ın “Tahliye edilebilir” diyerek ‘Devran’ isimli kitabını tavsiye etmesiyle yeniden gündemin ilk sıralarına yerleşti. Arınç’ın bu çıkışına, gerek Erdoğan ve ittifak ortağı Bahçeli’den, gerekse bu ittifakı destekleyen medya organlarından yoğun tepki gelmişti. Arınç’ın Saray’daki görevinden istifasına yol açan bu tepkiler, Erdoğan’ın vaat ettiği reformlara ilişkin beklentileri de azaltmıştı.

Detaylar, HAber Linki

Güncel

bülent arınç selahattin demirtaşdw bülent mumayerken seçilmek nedir?erken seçim olacak mı?selahattin demirteş son açıklama