AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un, açıkladığı vergi ve SGK yapılandırması.

Geçmiş yapılandırmadaki vergi ve SGK affı

Geçmiş yapılandırmadaki vergi ve SGK affı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un, açıkladığı vergi ve SGK yapılandırmasının “geçmiş yıllardaki yapılandırmalar gibi olacağını” söylemesi, dikkatleri önceki yapılandırmalara çevirdi.

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ekonomisi üzerinde de olumsuz etki yarattı. Devlet, kişi ve işletmelere gerek kaynak yaratarak gerekse yeni uygulamaları devreye sokarak çeşitli açılardan destek vermeye çalıştı. Bu süreçte işverenlerin beklediği vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçları ile ilgili yapılandırma haberi, geçen hafta geldi.

MÜJDE NİTELİĞİNDE BİR AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yaptığı açıklama ile vergi ve prim borçlarını ödeyemeyenler için müjde niteliğinde bir haber vererek, vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına yönelik çalışma yapıldığını söyledi.

TORBA YASANIN TEKNİK KISIMLARI TAMAMLANMAYA ÇALIŞILIYOR

43 maddelik torba yasa teklifinde kısa çalışma, vergi indirimi ve yurt dışında bulunan döviz, altın gibi sermaye piyasası araçlarının Türkiye’ye getirilmesinde vergi alınmamasına ilişkin düzenlemeler yer alıyor. Açıklamaya göre vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasının teknik kısımlarını tamamlamaya çalışılıyor. Tamamlandığında kanun teklifi görüşmeleri sırasında Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulacak.

Detaylar, Haber Linki

geçmiş yapılandırmasgk affı 2020vergi affı yeni torbayeni torba yasasıyeni torba yasası içeriği